Мисао коју следимо:
“Омладина ће тек дубоким познавањем и проучавањем природе наше земље показати колико воли и поштује своју отаџбину".
Јосиф Панчић
Пољопривредно шумарска школа
Школа - споља и изнутраНа сликама се види како школа изгледа споља и како је уређена унутрашњост школе.

Дан школе 2011Дан школе се сваке године обележава у трећој недељи априла месеца. Наиме, Дан школе је тачно 16. априла, али активности у част празника трају читаву недељу и завршавају се свечаном академијом која је ове године одржана у спортској сали школе. У току недеље одржана су спортска такмичења, изложба паса, ...

Изложба паса свих раса 2011


Као и ранијих година, и ове године је поводом Дана школе одржана традиционална изложба паса свих раса. Ни лоше време тог 15. априла није омело ученике ветеринарског смера и остале учеснике да доведу и покажу своје кућне љубимце...

Погледајте фотографије .

Такмичења у 2011-ој години


Наши ученици су током ове школске године учествовали на многим такмичењима, од којих су најзначајнија: учешће на међународном такмичењу ''Горски вишебој'' у Бугарској од 8 - 10 маја., учешће ученика шумарског смера на 15. Републичком такмичењу шумарских школа, учешће Сандре Ђорђевић је на Републичком такмичењу из биологије где је освојила Прво место у категорији средњих стручних школа и 17 место у укупном пласману свих ученика и учешће Снежане Ранђелов на XIII такмичењу ученика из области ветеринарске медицине где је заузела високо 4. место... ЧЕСТИТАМО СВИМА !!!

Практична настава на економији школе


 

На овим сликама можете видети како се у нашој школи одвија практична настава, односно како наши ученици стичу неопходне вештине које ће им бити потребне у непосредном свакодневном раду кроз живот.

 

АД ''П И Н У С''

У оквиру пројекта "Достигнућа младих у Србији" у нашој школи је формирана ђачка компанија АД ''ПИНУС''. АД ''ПИНУС'' је учествовао на сајму најбољих ђачких компанија од 15-17 . априла 2011. г. у Београду , где су учествовале 22 компаније, од тога 19 из Србије, 1 из Литваније и 2 из Мађарске. Додељиване су награде у различитим категоријама: најбољи штанд, најбољи маркетинг, најиновативнији производ, најбољи традиционални рецепт. Производи компаније А.Д."ПИНУС " су оцењени као еколошки најприхватљивији производи. Наши ученици су као награду добили штампач.

ОколинаМорамо да нагласимо да се поносимо својим парком који је својеврсна ''шумска библиотека'' са десетинама разноликих врста дрвећа. Школа се иначе налази између града и индустријске зоне (Кнауф, Мачкатица...) и парк представља својеврсну оазу зеленила и могућност за одмор и опуштање.

Старе сликеНа овим сликама може се видети како је некада изгледала школа и читав крај.

   
У здравом телу здрав дух...Спорт свакако представља област у којој наши ученици заједно са професорима физичког васпитања достојно репрезентују школу учествујући на бројним турнирима. Осим редовних часова физичког васпитања, ученици се баве спортом и кроз стонотениску, одбојкашку, фудбалску, кошаркашку и остале спортске секције.

14. Републичко такмичење шумарских школаПрошле, 2010 године указана нам је част да будемо домаћини 14. Републичког такмичења ученика шумарских школа Србије. И нисмо се обрукали. Наши гости су из Сурдулице отишли задовољни.

Изложба паса свих раса 2009Сваке године, у априлу месецу, у склопу прославе Дана школе, наши ученици ветеринарског смера у сарадњи са својим наставницима, организују традиционалну изложбу паса свих раса.

Најбољи начин да се покаже и докаже она стара изрека о човеку и његовом најбољем пријатељу...

Пошумљавање на ВласиниЈедан од разлога да се наша школа формира пре 54 године је и потреба да се оголеле падине Власине пошуме и тако спречи ерозија. Тај разлог постоји и данас.

На сликама можете видети ученике шумарског смера на пошумљавању површина око Власинског језера.

Путовања, екскурзије семинари


Школа редовно шаље своје ученике на такмичења на којима они неретко освајају значајне успехе. Такође, наставници сарађују са осталим сродним школама у земљи и иностранству и осталим релевантним институцијама. Путем пројеката у сарадњи са локалном самоуправом општине Сурдулица, организују се и стручне екскурзије и путовања у циљу унапређења пољопривредне производње у општини.

1957 - 2007 Пола века постојања школе 

Године 2007 славили смо ПОЛА ВЕКА постојања школе. Потрудили смо се да јубилеј достојно обележимо. Погледајте ...

ПШШ ''Јoсиф Пaнчић''   www.skolapancic.edu.rs   ®   2011     e-mail: jpancic@open.telekom.rs