Пољопривредно шумарска школа


Мисао коју следимо:
“Омладина ће тек дубоким познавањем и проучавањем природе наше земље показати колико воли и поштује своју отаџбину".
Јосиф Панчић
Пољопривредно шумарска школа
ПОЧЕТНА
ИСТОРИЈАТ
СМЕРОВИ
ЕКОНОМИЈА
ЗАПОСЛЕНИ
ЗА УЧЕНИКЕ
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЛОКАЦИЈА/КОНТАКТ
ГАЛЕРИЈА

Чиме се поносимо:

 • Традицијом, дугом више од пола века
 • Својим ученицима
 • Стручним наставним кадром
 • Квалитетном сарадњом са локалном заједницом
 • Бројним пројектима у последњих пар година
 • Школском економијом са преко 300 ха земље
 • Школским парком

 • Општина Сурдулица  
  Шумарски факултет Београд    
   
  Власинске хидроелектране   Власинске хидроелектране
  ТО Сурдулица   Србијашуме - ШГ Врање
  Министарство просвете

  Одговоре на нека важна питања у вези наше школе, од самих ученика можете прочитати ОВДЕ.

  Овде можете погледати слике са такмичења на којима су учествовали наши ученици.

  Испод су линкови ка видео материјалу о нашој школи:

   

  01.12.2020 Обавештење за ученике II2, II3, IV1 i IV2 Писмени задатак из Српског језика и књижевности ће бити у петак 04.12.2020. године. Детаљније информације можете пронаћи у Гугл учионицама.

  Предметни наставник Младенов Ленче.

   

  20.11.2020 Стоп насиљу - Да у школи другарство не боли

  15.10.2020 Пројекат државне матуре

  ПШШ ''Јосиф Панчић'' је једна од 101 школе која је ушла у пројекат државне матуре. У периоду од 27-30. октобра 2020. године, у школи ће у оделењу Треће три (Шумарски техничар) бити организовано прво пилотирање државне матуре. У наставку се налази неколико докумената везаних за пројекат:

  Мапа пута до матуре

  Правила понашања

  Инфо табела

  Информације о пројекту

  Саопштење за медије

  Брошура за ученике

  Остале информације можете пронаћи на сајту https://matura.edu.rs

  -------------------------------------------------------------------------------------------------

  1. Конкурс ЗА СВЕ УЧЕНИКЕ за доделу ученичких кредита и стипендија за школску 2020/21. годину (рок 30.09.2020)

  2. KOНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕДНИЈА УЧЕНИЦИМА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ УПИСАНИМ У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ (РОК: 30.09.2020)

  ПАЖЊА !!! Нови распоред који важи од уторка 17. новембра 2020 налази се ОВДЕ.

  Ово је страница намењена садашњим и будућим ученицима ПШШ ''Јосиф Панчић''. Покушаћемо да испунимо сваку вашу жељу и овде поставимо све корисне информације које вас занимају. Свесни смо да, пре свега школа и све у школи постоји због вас,...

  Наравно, ову страницу је најбоље да ви сами уређујете и зато слободно шаљите предлоге шта бисте желели да се на њој нађе. Адреса на којој можете послати предлог је ucenici@skolapancic.edu.rs

  Распоред часова за школску 2020/2021 г. можете погледати овде..

  Знате да у школи постоји Ђачки парламент и да у њему има представника из сваког одељења. Ако Вам је лакше, предлог или питање можете да им поставите и овде. Њихов меил је: djackiparlament@skolapancic.edu.rs


  Ако имате разлог, можете се обратити и педагогу школе, Данијели Стојилковић, на меил: pedagog@skolapancic.edu.rs

  И наравно, оно на шта би сви требали највише да будемо поносни, то су успеси ученика школе на такмичењима од којих ћемо поменути најважније:

  (кликните на једну од доњих сличица да погледате албуме са сликама...)

  У Пожаревцу је 13. и 14. маја одржано XIII такмичење ученика из области ветеринарске медицине. Као и последњих пет година уназад наша школа је имала свог представника. То је овог пута била ученица IV разреда ветеринарског смера Ранђелов Снежана са ментором   Јасминком Ристић, дипл. вет. Учествовале су укупно 22 школе из целе земље. Наша представница заузела је високо 4. место (од могућих 100 поена освојила је 94, од тога 44 поена на теоријском тесту и 50 на практичном делу.

  На позив директора шумарске школе ''Никола Јонков Вапцаров'', из града Банско у Бугарској, наша школа је учествовала на традиционалном међународном такмичењу ''Горски вишебој'' који је организовала поменута школа од 8 до 10. маја 2011. године. Екипу наше школе предводио је директор Јордан Ташић, у пратњи професорке Валентине Миленковић и професора Петров Далибора који је припремао трочлани тим ученика у саставу: Тасић Радомир, Живковић Александар и Јовановић Светозар. Успех није изостао. Тасић Радомир је у дисциплини ''Обарање стабла и секачки полигон'' освојио ПРВО место.
  Републичко такмичење ученика средњих школа из Биологије одржано је 8. маја 2011 у Београду, на Биолошком факултету. Нашу школу је представљала ученица другог разреда ветеринарског смера Сандра Ђорђевић. Сандру су за такмичење припремале професорке Зорица Томић из области биологије, и професорка Јасминка Ристић за истраживачки рад на тему ''Утицај високих спољашњих температура на појаву топлотног стреса код крава'',  из области ветеринарске медицине. Сандра је у категорији средњих стручних школа освојила ПРВО место а у укупном пласману је била 17.-та од четрдесетак такмичара – ученика 2. разреда

  У Краљеву је од 14-16. априла 2011. године одржано XV Републичко такмичење ученика шумарских школа. Трочлани тим ученика: Тасић Радомир, Игњатовић Марко и Живaновић Александар са професорима Петров Далибором и Валентином Миленковић су достојно репрезентовали школу. У екипној конкуренцији наш тим је освојио ДРУГО место.

     

  ПОЧЕТНА
  ИСТОРИЈАТ
  СМЕРОВИ
  ЕКОНОМИЈА
  ЗАПОСЛЕНИ
  ЗА УЧЕНИКЕ
  ЗА РОДИТЕЉЕ
  ЛОКАЦИЈА/КОНТАКТ
  ГАЛЕРИЈА

  ПШШ ''Јосиф Панчић''   www.skolapancic.edu.rs   ®   2011     e-mail: jpancic@mts.rs