Пољопривредно шумарска школа


Мисао коју следимо:
“Омладина ће тек дубоким познавањем и проучавањем природе наше земље показати колико воли и поштује своју отаџбину".
Јосиф Панчић
Пољопривредно шумарска школа
ПОЧЕТНА
ИСТОРИЈАТ
СМЕРОВИ
ЕКОНОМИЈА
ЗАПОСЛЕНИ
ЗА УЧЕНИКЕ
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЛОКАЦИЈА/КОНТАКТ
ГАЛЕРИЈА

 

Чиме се поносимо:

 • Традицијом, дугом више од пола века
 • Својим ученицима
 • Стручним наставним кадром
 • Квалитетном сарадњом са локалном заједницом
 • Бројним пројектима у последњих пар година
 • Школском економијом са преко 300 ха земље
 • Школским парком

 • Општина Сурдулица  
  Шумарски факултет Београд    
   
  Власинске хидроелектране   Власинске хидроелектране
  ТО Сурдулица   Србијашуме - ШГ Врање
  Министарство просвете

  Пријавите се у летњу школу ''Сазнај своја права'' коју организује Заштитник грађана РС од 12. до 17-ог септембра 2022 г.

   

  Нови прилог РТС-а о нашој школи !!!

  ДРУГО ПИЛОТИРАЊЕ ДРЖАВНЕ МАТУРЕ - АПРИЛ 2022.г.

  Стручно упутство за спровођење пилотирања државне матуре

  Прилози Стручном упутству за спровођење пилотирања државне матуре

   

  ПРИПРЕМА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ 2021/22 ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

  Стручно упутства за организацију образовно-васпитног рада у средњој школи у школској 2021/2022. години

  Прилог 1 – Индикатори и граничне вредности за процену ризика од преношења SARS - CoV -2 вируса у популацији

  Прилог 2 – Препоруке за почетак образовно-васпитног рада у школској 2021/2022. години

  Допис основним и средњим школама

   

  ПОГЛЕДАЈТЕ НАЈНОВИЈЕ СЛИКЕ ШКОЛЕ !

  18. јануар 2021.

  Обавештење да сви запослени из установа и институција које су у надлежности Министарства, а који су заинтересовани за имунизацију против COVID-19, пријаву треба да учине попуњавањем упитника на порталу еУправа ( www.euprava.gov.rs ).

   

  Потписивање меморандума

  о сарадњи између Пољопривредно-шумарске школе ''Јосиф Панчић'' и Основне школе ''Јован Јовановић Змај'' - ОПШИРНИЈЕ ...

  НОВО! - Пројекат државне матуре

  ВАЖНО !!! РАД У ГУГЛ УЧИОНИЦИ

  РАСПОРЕД НАСТАВЕ на РТС Планета за СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

  За све детаљне информације за вас и ваше родитеље кликните на банер са леве стране!

  Награда ,,Др. Ђорђе Радић'' по први пут додељије се ове године најбољим ученицима пољопривредних школа Србије. Потпуно заслужено, награђена ученица Пољопривредно-шумарске школе ,,Јосиф Панчић'' је Драгана Марковић. Све честитке Драгани на награди!

  Прилог РТС-а о нашој школи !!!

  Најновије вести у школи!

  ------------------------------------------------------------------------------------------------

  31.03.2021 - ПШШ ''Јосиф Панчић''

  За време новогодишњих празника и зимског распуста у нашој школи су реновиране спортска сала у којој се реализује настава физичког и здравственог васпитања, као и свечана сала која служи за извођење приредби и свечаности када су значајни датуми у школи као и за спортска такмичења. Такође је опремљена нова женска свлачионица за потребе ученица наше школе у настави физичког васпитања и осталим спортским активностима.

  На линковима у наставку можете погледати фотографије реновираних просторија:

  ЖЕНСКА СВЛАЧИОНИЦА - - - - - СПОРТСКА САЛА - - - - - СВЕЧАНА САЛА

  ------------------------------------------------------------------------------------------------

  ------------------------------------------------------------------------------------------------

  20.11.2020 - Стоп насиљу - Да у школи другарство не боли

  "Координатори Ученичког парламента Јелена Николић и Стефана Тасић, као и педагог школе Данијела Стојилковић, одржале су члановима Ученичког парламента предавање на тему ,,Да у школи другарство не боли". Ученици су имали прилику да погледају и кратак филм који се зове "Стоп насиљу". После одгледаног филма ученици су активно дискутовали на истоимену тему. С обзиром да је тема била доста тешка у учионици је владала топла и пријатна атмосфера, а ученици су били отворени за сарадњу."

  -----------------------------------------------------------------------------------------------

  ------------------------------------------------------------------------------------------------

  ПРОЈЕКАТ ДРЖАВНЕ МАТУРЕ !

  ------------------------------------------------------------------------------------------------

  Сарадња Пољопривредно-шумарске школе „Јосиф Панчић“ са основном школом и локалном самоуправом у циљу пружања подршке ученицима из осетљивих група

  Од јануара 2020. године наша школа учествује у пројекту Заједно ка средњој школи (друга фаза), који спроводи Центар за образовне политике (ЦОП) уз подршку Дечје фондације Pestalozzi, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

  Циљ пројекта Заједно ка средњој школи је да се ученицима из осетљивих група пружи подршка да успешно заврше основну школу, да наставе образовање у средњим школама и стекну диплому средње школе.

  Прва фаза овог пројекта, у којој је учествовало 10 основних школа широм Србије, трајала је од 2017. до краја 2019. године. Друга фаза пројекта започела је 2020. године и поред првобитних 10 основних школа, укључује и 10 средњих школа и институције јединица локалних самоуправа, односно укључује укупно 20 основних и средњих школа са територија Алексинца, Бечеја, Бора, Жабља, Књажевца, Лесковца, Ниша, Новог Сада, Сурдулице и Ћуприје.

  Средње школе ће у оквиру овог пројекта бити оснажене да пружају усмерену подршку ученицима из осетљивих група, односно ученицима који су у ризику да не стекну диплому средње школе, примењиваће различите мере и активности и сарађиваће са ОШ „Јован Јовановић Змај“ и са институцијама, организацијама и актерима на локалном нивоу. Укључивањем средњих школа и локалних самоуправа у другој фази пројекта обезбедиће се континуирана и усмерена подршка за ученике и на нивоу основног и на нивоу средњег образовања.

  Пројекат Заједно ка средњој школи ће трајати до почетка 2023. године. Више информација о пројекту је доступно на интернет страници http://cep.edu.rs/dugorocniprojekti

  -------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Још један успех !!!

  Ученици наше школе, Павић Милош и Ђокић Сава, са смера шумарски техничар су остварили још један успех. Учествовали су, уз подршку ментора - професора Далибора Петрова на међународном такмичењу у Чешкој и освојили ТРЕЋЕ место у групној конкуренцији . ПОГЛЕДАЈТЕ СЛИКЕ

   

  Такмичење ''Млад дрвосекач 2017'' у Тетевену, Бугарска

  Ученици наше школе са смера шумарски техничар учествовали су на међународном такмичењу секача ''Млад дрвосекач 2017'', које је одржано у Бугарској, у Тетевену, од 30. марта до 02. априла ове године.

  Ученици Павић Милош и Ђокић Сава, су освојили друго место у екипном пласману, а Ђокић Сава је освојио треће место у појединачној конкуренцији. Ментор им је био професор Петров Далибор. Као награду за постигнут успех, ученици су добили моторну тестеру. ( ПОГЛЕДАЈТЕ СЛИКЕ)

   

  Међународно  такмичење младих  секача

  На међународном  такмичењу младих  секача у граду Тетевену, Република Бугарска, одржаном од 20.-ог до 23.-ег марта 2014. године, наша школа је узела учешће и у јакој конкуренцији  освојила треће место у појединачној конкуренцији, док је у екипном пласману заузела четврто место. Такмичар који је освојио треће место је ученик Димитров Иван а његов партнер у екипи био је Живић Милош. Ментор екипе је професор Петров Далибор. После освојеног трећег места наша школа се пласирала на светско такмичење секача које ће се одржати у априлу у граду Кривоклату, у Републици Чешкој.

  Слике са такмичења можете погледати на Facebook профилу школе:

  XVII републичко такмичење из области шумарства

  На XVII такмичењу средњих шумарских школа одржаном у Грделици наша школа је освојила две медаље. У појединачној конкуренцији, дисциплина полигон - рад са моторном тестером, ученик Живић Милош је освојио друго место од 13 такмичара, а у екипном такмичењу наша школа је такође освојила друго место. Екипу наше школе су чинили   ученици Живић Милош, Драгутиновић Марко и Стојковић Александар, а ментор екипе је био професор Петров Далибор. На такмичењу је учествовало 14 школа из Србије и једна школа из Републике Бугарске - град Велинград. На Facebook профилу школе можете погледати слике

  XV републичко такмичење из области ветерине

  На 15. републичком такмичењу ученика из области ветеринарске медицине, одржаног 10. и 11.05. 2013.год. у Сомбору, ученица наше школе, Сандра Ђорђевић, заузела је високо 2.место. Ментор је била професорка Јасминка Ристић,  др.вет.мед. На  такмичењу су учествовале 23 школе, које школују будуће ветеринарске техничаре, из целе Србије. 

  Школа се изузетно поноси постигнутим резултатом.( погледајте слике )

  Изложба паса 2013

  Поводом Дана школе, 20.04.2013. године , одржана је VII ревијална излозба паса свих раса. На изложби је приказано око 60 паса свих раса, а додељене су и пригодне награде за најлепше псе. Изложбу су и ове године као и предходне организовали ученици ветеринарског смера са проф. Јасминком Ристи ћ , др.вет.мед. ( погледајте слике )

  Ми имамо таленте (Слике са такмичења)

  У Врању је 5. маја 2012 године, одржано ‘' XIII регионално такмичење и смотра научно-истаживачких радова талената '' у организацији Регионалног центра за таленте, Врање. Представник наше школе био је ученик II /2 разреда Ђорђевић Душан са ментором, професорком историје Драганом Станковић. Душан је изабрао историју као предмет из кога је писао научно-истраживачки рад, и то на тему ‘' Да ли знамо све о Хитлеру '', а такође је полагао и тест знања.

  Душан је заузео 2. место са освојених 96 бодова (50 бода за одбрану свог рада и 46 на тесту знања) и тиме се пласирао на Републичко такмичење које је одржано 2. јуна ове године у Београду. На том такмичењу такође је остварио добар резултат освојивши 70 бодова. Овде можете видети пар слика са такмичења.

  XIV републичко такмичење из области ветеринарске медицине (Слике са такмичења)

  11. и 12. маја 2012. године одржано је XIV републичко такмичење из области ветеринарске медицине. Ове године домаћин је била Пољопривредна школа са домом ученика ''Љубо Мицић" из Пожеге. Представнца наше школе била је Јована Младеновић, ученица IV/2 одељења. На такмичењу су биле присутне 24  школе из целе Србије, које образују будуће ветеринарске техничаре. Наша Јована је заузела високо 6. место. Погледајте слике са такмичења – ОВДЕ.

  Традиционална - шеста по реду изложба паса свих раса (Слике1, Слике2, Слике3)

  28.04.2012.г., поводом Дана школе одржана је VI по реду ревијална изложба паса свих раса, коју су као и предходних година, организовали ученици ветеринарског смера. На изложби је приказано око 60 паса, и то љубимаца ученика ове школе, а и љубимаца осталих мештана Сурдулице. Обзиром да се ради о ревијалној изложби, пси  и њихови власници су награђивани у више категорија:

  - најлепши пас изложбе, I место, II место, III место, најмлађи пас изложбе, најсимпатичнији пас изложбе, најлепши гонич, најсимпатичнији власник и награда публике.

  Овога пута  жири су чинили: др. вет. мед. Елизабета Митровић,  др. вет. мед. Радмило Ангелов и др. вет. мед. Јасминка Ристић. Захваљујући ангажовању и жељи ученика и наставника ветеринарског смера, надамо се да ће ова манифестација, једина ове врсте у нашем крају, прерасти у наредном периоду у неки виши ниво такмичења.

  Отворена школска ветеринарска  амбуланта (СЛИКЕ са отварања)

  Да бисмо одржали ветеринарски смер у нашој школи на задовољство будућих ученика и спречили њихов одлазак у најближу школу сличног образовног профила на око 50 километара од Сурдулице, наставник Јасминка Ристић, несебично се заложила да се изгради и оформи школска ветеринарска амбуланта (израда пројекта, обезбеђење потребних средстава преко разних донација, контролу извођења радова и набавка намештаја и инструмената).

  На тај начин је један бескористан простор на школској економији претворен у најсавременију ветеринарску амбуланту у околини, са основном функцијом едукације ученика, на коју је школа изузетно поносна. У школску ветеринарску амбуланту је уложено око 1,5 милиона динара (15.000 Еура). Погледајте како је простор где се налази амбуланта изгледао ПРЕ реновирања и опремања, и како изгледа ДАНАС....

  Пројекат ''Мисли као предузетник''

  Наша школа је једна од 10 средњих стручних школа из Пчињско-јабланичког региона, које учествују у пројекту ''Мисли као предузетник'' који реализује Агенција за локални економски развој града Лесковца у сарадњи са Канцеларијом за економски развој општине Врање. Пројекат финансира ПБИЛД програм .

  Професори наше школе, Наташа Ђокић и Синиша Симоновић су у периоду од 21. до 24-ог децембра 2011. године, заједно са професорима из осталих школа које су у пројекту, похађали семинар на тему предузетништва. Семинар је одржан у Предејану. (Погледајте слике).

  Задатак професора је да у току другог полугођа одрже укупно 32 часа наставе на тему ПРЕДУЗЕТНИШТВО са 20 одабраних ученика из старијих разреда. Професори ће ученицима ( распоређеним у 5 тимова по 4 ученика) пружити теоријска и практична знања потребна за самостални бизнис по завршетку школовања. Резултат рада професора са сваким тимом ученика треба да буде дефинисање реалне и здраве бизнис идеје и њена разрада кроз израду Бизнис плана.

   

   

   

   


  ПОЧЕТНА
  ИСТОРИЈАТ
  СМЕРОВИ
  ЕКОНОМИЈА
  ЗАПОСЛЕНИ
  ЗА УЧЕНИКЕ
  ЗА РОДИТЕЉЕ
  ЛОКАЦИЈА/КОНТАКТ
  ГАЛЕРИЈА

  ПШШ ''Јосиф Панчић''   www.skolapancic.edu.rs   ®   2011     e-mail: jpancic@mts.rs